Nærområdet

EGGEDAL VESTFJELL har flott tur- og skiterreng i store uberørte naturområder. Hytteområdet grenser i sør til Norges største naturreservat TRILLEMARKA. Det betyr at store deler av naturområdene (fjell, fjellskog og annen uberørt natur) vil forbli urørt i generasjoner. Området fremstår i dag som et unikt og spennende turområde med mange vann og kontrastfylt natur. Du er midt i Theodor Kittelsens villmark hvor det er ro og stillhet! Stillhet som sannsynligvis vil verdsettes om mulig enda høyere i fremtiden, og som for mange av oss er en nødvendighet for å kunne fungere i en hektisk hverdag. I Trillemarka får man den rette villmarksfølelsen.

Avstand fra Oslo er bare 14 mil, dvs. vel 2 timers kjøring. Dermed kan du få med deg peiskosen på hytta fredag kveld etter turen opp, og søndagen kan benyttes fullt ut i fjellet. Veien opp til fjellet går gjennom vakre Sigdal og Eggedal, trollbygda hvor Skredsvik og Kittelsen søkte ensomheten og fjellet. Naturen tok slik tak i kunstnerne at de flyttet fra byen og bosatte seg i bygda. Kunstnerne har hentet svært mange motiver fra Eggedal og her bygget de sine hjem Laulia og Skredsvikhagan som er åpne for besøk i sommerhalvåret. I bygda finnes også mange gamle velholdte gårder plassert i harmoni med naturen. Se for øvrig veibeskrivelse (kart).

 

Aktiviteter

Om vinteren er det preparerte skiløyper ut fra og i hytteområdet. Disse løypene ligger i praktfullt turterreng i det vesentligste fra 700 og opp mot 1100 m.o.h. (se kart hvor løypene er markert i rødt). Løypene er også knyttet sammen med løypenettet på Norefjell hvor høyeste punkt er 1460 m.o.h.

Det er gode multeområder i nærheten av hyttene, og det er adgang til stangfiske av ørret i mange av vannene i området. Etter nærmere avtale er det anledning til bruk av båt og kjøp av jakt- og fiskekort i større skog og fjellområder.

Med bil er det ca 20 km til nærmeste alpinanlegg på Haglebu og Tempelseter. Norefjell Skisenter, med 10 heiser og 21 bakker, ligger ca 30 km unna, og til Norefjell Golfbane er det ca. 35 km.

 

Linker:

Trillemarka

Eggedal turlag

Rasteplass på tur